Updates

 

Waarom WordPress updaten?

Het verbeteren van de beveiliging is zonder twijfel de belangrijkste reden om je WordPress-website bij te werken. WordPress is een populair platform, maar helaas trekt het niet alleen goedbedoelende mensen aan.

Door je website bij te werken, verbeter je doorgaans aanzienlijk de beveiliging en verklein je het risico om gehackt te worden. Bovendien is het onvermijdelijk dat er af en toe foutjes insluipen tijdens de ontwikkeling van de software. Met updates worden veel van deze fouten verholpen dankzij de actieve WordPress-community. Daarnaast worden regelmatig bepaalde functionaliteiten verbeterd. Door alles up-to-date te houden, zorg je dus voor een veilige en goed functionerende website.

Zelf Updaten?

Natuurlijk kun je zelf de updates van je WordPress-website uitvoeren. Voordat je begint, is het echter verstandig om altijd eerst een back-up te maken van je website en database. Mocht er tijdens het updaten iets misgaan, dan kun je altijd nog teruggaan naar de meest recente versie van je website. Zodra je een back-up hebt gemaakt, kun je beginnen met het updaten.

Bij WordPress heb je de keuze tussen automatische of handmatige updates. We raden altijd af om automatisch updaten te gebruiken, omdat je dan geen controle hebt. Voor WordPress versies 2.7 en hoger kun je via het dashboard automatisch updaten naar de nieuwste versie. Je krijgt een melding bovenaan de pagina in het dashboard wanneer er updates beschikbaar zijn. Het uitvoeren van een update is een eenvoudige taak waarvoor je niet veel technische kennis nodig hebt. Het handmatig updaten van WordPress bestaat uit verschillende stappen:

Terug
Bekijk prijzen